Produkty

Tenda AC23 Wireless AC Dual Band Router

AC Dual-Band Wi-Fi router 802.11 ac/a/b/g/n, až 2100 Mb/s, SMART aplikace, 1x GWAN, 3x GLAN, 7x anténa 6 dBi. (2,4GHz 300Mbps + 5GHz 1733Mbps), IPv6, VPN Server/Client, WISP, Universal Repeater, AP, 4x4 MU-MIMO, Beamforming.

Součástí balení je český, slovenský, a polský manuál.

 

 

 

 

 

Popis produktu

Dvoupásmový bezdrátový WiFi router pracující souběžně v pásmu 2,4GHz (300 Mb/s) a 5GHz (1733Mb/s), celková rychlost WiFi až 2100 Mb/s, standardy WiFi 802.11ac/a/b/g/n, 1x GWAN, 3x GLAN, WPS, QoS, zabezpečení WPA/WPA2-PSK, 7x anténa 6 dBi. Navíc IPv6 adresaci a VPN server/Client, technologie pro šíření a přenos signálu 4x4 MU-MIMO a Beamforming. Podporuje ovládání pomocí SMART aplikace, také IPTV a nastavení VLAN. Rodičovská kontrola, WiFi pro návštěvy a mnoho dalších funkcí.

Tento router je ideálním řešením pro hraní náročných Online her a streamování 4K a 8K videí. V kombinaci pásma 2,4GHz (rychlost 300 Mb/s) s pásmem 5GHz (1733 Mb/s) se docílí celkové rychlosti na WiFi až 2100 Mb/s. V kombinaci s velkým výběrem zabezpečení je ideálním WiFi routerem pro vaši práci i zábavu.

 

Maximální výkon a rychlost

Díky podpoře veškerých dostupných standardů WiFi 802.11ac wave 2/a/b/g/n je tento router univerzálním řešením vaší bezdrátové sítě. Chipset je nastaven v AC23 tím způsobem, aby 7 externích všesměrových 6 dBi antén tvořilo co největší a nejrychlejší pokrytí bezdrátové sítě, zároveň při nejvyšší rychlosti dle dané normy. To vše s inteligentním řízením chipsetu, spotřeby, a kvality služeb tvoří opravdový ideál i pro náročnější uživatele.

 

Podpora 2,4GHz a současně 5GHz

Výhod využití obou pásem je hned několik. Ideální způsob rozdělení: - 2,4GHz: prohlížení webových stránek, stahování souborů, emaily apod. - 5GHz: hraní náročných Online her, HD / FullHD / 4K / 8K streamování videa, zvláště aplikace kde je důležitá latence. Pásmo 2,4GHz také bývá ve větších zástavbách nebo panelových domech velmi zarušené, a dochází tak k degradaci výkonu na nižší úroveň, tak se WiFi routery z okolí ruší navzájem. Při použití 5GHz vám tato starost zcela odpadá. Pokrytí signálem je zajištěno pomocí sedmi 6 dBi antén. Je možné také využít režim zopakování signálu v režimu WISP nebo Universal Repeater. Součástí je nastavení síly signálu pro každou frekvenci zvlášť.

IPv6, QoS, SMART Traffic Prioritisation

Router je plně kompatibilní s nejnovější verzí Internet protokolu IPv6. Díky tomuto je možné využívat další služby vašeho poskytovatele Internetu, a router je s IPv6 plně připraven na přenos dat a prohlížení webových stránek i v budoucnu. Samozřejmostí je také pokročilé QoS, díky kterému jsou upřednostněny v síti služby, které jsou náročné na zpoždění a latenci. Pokročilé QoS je navíc doplněno o novější funkci "Smart Traffic Prioritisation" díky které dochází opravdu k chytrému směrování dat v síti pro co nejlepší zajištění veškerých služeb.

 

IPTV a VLAN

Služba, která prochází velkým vývojem a stává se čím dál oblíbenější v ČR i SR je právě IPTV. Jedná se o televizní vysílání a další služby šířené po Internetu. Tenda AC23 obsahuje nastavení kterým tuto službu povýšíte na vyšší úroveň a bude brána v domácí síti jako hlavní. Navíc umí nastavení VLAN pro provoz dalších služeb.

Gigabitový přepínač + Gigabitový WAN port

Router obsahuje celkem 3 Gigabitové LAN porty. Tento zabudovaný přepínač vyniká hlavně svojí vysokou propustností až 6 Gb/s. V kombinaci s Gigabitovým WAN portem je ideální pro připojení vysokorychlostního Internetu a provoz objemných datových přenosů.

 

SMART Aplikace "Tenda WiFi"

Aplikace pro Smart mobilní telefony "Tenda WiFi", díky které můžete ovládat některé funkce routeru, provádět měření a povolit např. WiFi pro návštěvu. Také nastavení WiFi, test signálu, nastavení síly signálu, a přístupová pravidla pro různá zařízení. Aplikace je v češtině a zdarma dostupná na Android i iOS.

 

WiFi pro návštěvu (Guest Network)

Router podporuje nastavení sítě pro návštěvu Guest Network a to pro WiFi 2,4 GHz a také pro 5 GHz.Toto nastavení je obsažené nejen ve webovém rozhraní ale hlavně v aplikaci Tenda WiFi.

 

SMART Power & LED

Také je možné nastavit LED diody na zařízení, buď nechat zapnuté nebo vypnuté nebo nastavit časovač.

 

VPN Server / Virtual Server

Tenda AC23 také vyniká plnou funkcí VPN Server. Podporuje IPsec pass through, PPTP pass through, L2TP pass through, PPTP server, PPTP client, L2TP client vše včetně kompletního nastavení. Také funkce Virtual Server díky které je možné nastavení veškerých portů.

Zabezpečení a DDNS

AC23 podporuje velké možnosti zabezpečení. Nejnovější WPA, WPA2, mixedWPA/WPA2 vždy s PSK a šifrováním TKIP nebo AES. Tato nabídka je navíc doplněna a WPS. Systém WPS umožňuje připojení pomocí stisknutí tlačítka na routeru a na klientské stanici, router tak automaticky nastaví spojení zabezpečené pomocí WPA2-PSK a není nutné znát heslo do WiFi sítě. Tento způsob je nejen rychlý a jednoduchý, ale také bezpečný. Router také má možnost nastavení DDNS a to pro 88ip, Oray.com, DynDNS. Dále funkce filtrace zařízení v síti "Client Filter" a také rodičovskou kontrolu s podporou zakázaných nebo jen povolených webů "Parental Control(support black list and white list)", a vzdálenou správu "Remote Web Management"

 

Firewall

AC23 také obsahuje rozšířené funkce pro zabezpečení vaší sítě před vnějšími útoky: Forbid UDP flood attack, Forbid TCP flood attack, Forbid flood attack, Forbid WAN PING from internet.

 

Technické parametry

  • Wi-Fi standardy: IEEE 802.11ac wave2/a/n 5GHz, IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz
  • Frekvence a EIRP: 2,4 GHz, 5 GHz, (2.400-2.4835GHz: 19,86dBm (EIRP), 5.150-5.250GHz:22.96dBm (EIRP))
  • Bezdrátové režimy: Wireless Router, Universal Repeater, WISP, AP
  • Přenosová rychlost: 5GHz: až 1733Mbps, 2.4GHz: až 300Mbps
  • Regulace výstupního výkonu: ano, pro 2,4 GHz a 5 GHz zvlášť, (high, medium, low)
  • Šířka kanálu: 20 MHz, 40 MHz, 80 MHz
  • DHCP: DHCP Server, DHCP Client List,DHCP Reservation
  • Základní funkce: SSID Broadcast: Enable/Disable, Beamforming, 4x4 MU-MIMO
  • Virtuální server: Port Forwarding, DMZ Host, UPnP, IPTV, VLAN
  • Zabezpečení: MAC ACL, URL and Client filtering, WPA-PSK, WPA2-PSK, Mixed WPA/WPA2-PSK, WPS, rodičovská kontrola,
  • Firewall a další: Forbid UDP flood attack, Forbid TCP flood attack, Forbid flood attack,Forbid WAN PING from internet, Bandwidth Control, MAC Address Filter, IP and MAC Address Binding, Black/White List, MAC Clone, Static Routing, System Log, Network Time, Backup/Restore Settings, support DynDNS, Oray.com, 88ip,IPv6 protocol, online aktualizace Firmware
  • VPN: IPsec pass through, PPTP pass through, L2TP pass through, PPTP server, PPTP client, L2TP client
  • Způsob ovládání: HTTP, Remote web management, SMART aplikace do mob. telefonu
  • QoS: 802.11e WMM, Smart Traffic Prioritisation
  • Rozhraní: 1x tlačítko Reset/WPS, 1x GWAN, 3x GLAN
  • LED indikace: 1x Sys,1x WAN, 1x LAN,1x WiFi/WPS
  • Anténa: 7x 6 dBi
  • Provedení: indoor, desktop
  • Napájení: 12 V DC, 1500 mA
  • Chlazení: pasivní
  • Montáž na zeď: ano
  • Provozní teplota: 0° až 40 °C
  • Rozměry (v x š x h): 238,9 x 144,3 x 40,3 mm

 

Obsah balení

  • 1x Tenda AC23
  • 1x Stručná instalační příručka (CZ,SK,PL,EN)
  • 1x Napájecí adaptér (12V DC, 1500 mA)
  • 1x Datový Gigabitový kabel RJ45

 

Certifikáty

CE Certifikace (Certificate of conformity)

Prohlášení o shodě (Declaration of conformity)

 

Manuály a datasheety

Kompletní manuál pro nastavení (EN)

Datasheet - souhrné informace o produktu (EN)

 

Fotogalerie

Tags: 

▲ Nahoru